Eerste tentoonstelling voor mobiele telefoon

Beeld bij Simon Wald-Lasowski's 'soundtrack' voor gebruik mobiele telefoon / Foto Paradiso Phone Expo
Beeld bij Simon Wald-Lasowski's 'soundtrack' voor gebruik mobiele telefoon / Foto Paradiso Phone Expo

Amsterdam, 19 jan – Cultureel centrum Paradiso is afgelopen maandag gestart met de eerste kunstexpositie in Nederland speciaal voor de mobiele telefoon. Geïnteresseerden kunnen via de website van de tentoonstelling ‘Sex, Phone & Rock ’n Roll’ hun 06-nummer achterlaten waarna ze de kunstwerken gratis per mms ontvangen.

Hiernaast is het voor bezoekers van Paradiso mogelijk om de kunst op hun telefoon via het draadloze netwerk van het poppodium te bekijken. Het Stedelijk Museum had eerder al de service om hun kunst te downloaden op je telefoon, maar dit is de eerste tentoonstelling speciaal ontworpen voor een mobiel.

Programmeur Jeldau Kwikkel van Paradiso koos voor de kunstwerken van vijf jonge kunstenaars vanwege hun relevantie binnen de context van de mobiele telefoon. “Iets dat speciaal op een telefoon werkt, en niet via gewoon internet op een computer. Je kunt het gemakkelijk naar elkaar doorsturen, en hoeft niet de deur uit naar een galerie.”

Volgens Kwikkel worden de kunstprojecten van Paradiso overschaduwd door de muziekprogrammering. Veel mensen denken bij Paradiso eerder aan een poppodium dan aan een cultureel centrum. Toch denkt Kwikkel dat deze ’tentoonstelling’ bij hen een breder publiek kan bereiken dan bijvoorbeeld het kunstenaarscollectief Mediamatic. Kwikkel: “Hiermee bereik je ook die bezoekers die voor een zanger als Alain Clarke naar de Paradiso komen.”

De ‘tentoonstelling’ is nog tot 17 februari te bezichtigen, via een mobiele telefoon.

Enhanced by Zemanta