Parkeerborden Buitenveldert niet rechtsgeldig

Parkeerbord. Bron: www.stocksigns.nl
Parkeerbord. Bron: www.stocksigns.nl

AMSTERDAM, 18 januari – De parkeerborden die het stadsdeel Amsterdam Zuid deze week in de wijk Buitenveldert heeft laten plaatsen, zijn niet rechtsgeldig. Op de borden staat dat parkeren alleen is toegestaan voor bewoners, maar mensen die in de wijk parkeren maar er niet wonen, kunnen niet worden beboet. De borden zijn slechts bedoeld om parkeerders van buiten de wijk af te schrikken.

Dat heeft stadsdeel Zuid bevestigd. De borden staan ten zuiden van de De Cuserstraat en de Van Boshuizenstraat. Hier is, anders dan in het noordelijke deel van Buitenveldert, nog geen betaald parkeren is ingevoerd. In deze vrijparkeerzone is veel overlast van automobilisten die aan betaald parkeren proberen te ontkomen. Doordat te veel mensen hun auto hier parkeren, kunnen bewoners van het zuidelijke deel van Buitenveldert niet meer in hun eigen straat parkeren.

Op 2 januari werd betaald parkeren ingevoerd in het noordelijke deel van Buitenveldert. Uit zogenoemde “parkeerdrukmetingen” van het stadsdeel bleek dat invoering van betaald parkeren in het zuidelijke deel van Buitenveldert niet nodig was.

Door de overlast wil het stadsdeel betaald parkeren zo snel mogelijk invoeren in heel Buitenveldert, maar het College van Burgemeesters en Wethouders (B&W) zal hierover een besluit moeten nemen. Morgenavond is door de commissie Leefomgeving een extra vergadering ingelast om de parkeeroverlast te bespreken.